Natuurlijke gebitsprothese van hoge kwaliteit

Bij een gebitsprothese is het voor ons van belang dat uw gebit volledig hersteld wordt. Tevens moet uw nieuwe gebit er zo natuurlijk mogelijk uitzien.

Tevens bestaat er een mogelijkheid om een prothese te maken die uitneembaar is. Een dergelijke prothese wordt in de regel genomen indien er sprake is van het ontbreken van een of meer tanden en of kiezen. De prothese vangt als het ware dit gebrek op. Mochten alle tanden en kiezen ontbreken, dan is de beste optie een volledige prothese. In dat geval spreken wij van een kunstgebit.

Wij gebruiken alleen maar niet-toxische kunstharsen om daar een prothese te maken. Een prothese is uiteindelijk een plaat, waarop of waaraan de kiezen en/of tanden bevestigd worden. Het spreekt voor zich dat het van groot belang is om de vorm alsmede de kleuren van uw oorspronkelijke tanden precies te kopiŽren, wat weer de waarborg is dat uw nieuwe prothese er uit ziet alsof u uw eigen tanden nog hebt. Niet alleen uw gebitsfunctie is hiermee volledig hersteld, maar dus ook uw uiterlijk.

De afgelopen jaren hebben wij grote stappen gemaakt, waardoor het uiterlijk van deze protheses niet meer van echt te onderscheiden is.

Een groot voordeel van onze protheses is dat ze zeer gebruikersvriendelijk zijn; ze zijn erg goed te reinigen en te onderhouden. En dat betekent tegelijkertijd dat u niet meer zo vaak bij mij hoeft terug te komen. Dat spaart u veel tijd en geld. De gemiddelde levensduur van een kunstgebit bedraagt tussen de 5 en 10 jaar. Ongemerkt verandert de stand van uw kaken en daarmee uw mond. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat uw kaak kleiner wordt. Hierdoor kan het gebeuren dat uw prothese niet meer helemaal goed zit, waardoor er problemen opduiken die u voorheen niet had. Het mag duidelijk zijn dat we op zo'n moment moeten gaan denken aan het vervangen van uw prothese.

De behandeling: Maatwerk die snel en pijnloos zal verlopen

Uw wensen staan per definitie voorop bij het maken van een prothese.

Om de prothese zo natuurgetrouw te kunnen maken, hebben we enkele tijd hiervoor nodig. Het is eerst van belang dat ik goed naar de bestaande kleur kijk en dat de vorm van uw gebit volledig overeen gaat komen met de nieuwe prothese. Het is daarom van belang dat ik eerst diverse afdrukken van uw gebit ga maken. Hieruit komen modellen voort, waaruit ik kan afleiden of de positie van uw mond (uw kaken) precies kloppen en dat uw beet perfect wordt. Deze prothese gaat u lang gebruiken en dus is het niet alleen noodzakelijk dat deze perfect moet zitten, hij moet ook in overeenstemming zijn met uw wensen en uw natuurlijke kaaklijn volgen.

Is de prothese eenmaal klaar, dan wordt het tijd om uw overige tanden met plaatselijke verdoving te verwijderen. Het is niet aan te raden om dit direct met alle tanden in een keer te doen. Dar is voor velen te veel van het goede. Vaak verwijder ik eerst de kiezen en pas later de tanden zodat u niet zonder tanden hoeft rond te lopen.
Tussen het verwijderen van kiezen en tanden zit doorgaans een of twee weken, zodat het tandvlees de tijd krijgt om te herstellen en te genezen.

Zodra de resterende tanden verwijderd zijn, plaats ik uw nieuwe prothese. Aangezien de prothese ook als 'verband' functie gezien wordt, bevordert dit alleen maar het genezingsproces.

De eerste dagen zijn een uitdaging. Het voelt namelijk erg raar aan. U moet dus wel even wennen aan uw nieuwe prothese. Het is ook mogelijk dat er initieel plekjes ontstaan waar u last van hebt in de vorm van pijn. Dit worden ook wel 'drukplekken' genoemd. Ook al zegt uw gevoel anders, het is van belang dat u op die momenten juist wel de prothese in blijft houden. Wel raad ik u dan aan om een afspraak met mij te maken, zodat ik kan kijken hoe ik u het beste kan helpen.