Lichaamsvriendelijke implantaten

Implantaten zijn kunstwortels die in bovenkaak of onderkaak aangebracht worden op de plek waar de wortels van uw verloren tanden of kiezen zaten. Een implantaat neemt de functie van uw natuurlijke wortel over en vormt een solide basis voor een kroon, brug of overkappingprothese.

Een implantaat herstelt uw gebitsfunctie en biedt houvast aan uw kronen en bruggen of andere protheses.

"De implantaten die ik gebruik zijn van keramiek of keramisch Zirkonium, niet-toxische materialen die niet door uw lichaam afgestoten worden .."

Uw kaakbeen accepteert het implantaat daarom goed waardoor het natuurlijk aanvoelt. Door de botaangroei vormt het implantaat een geheel met uw kaak zodat deze minder slinkt en uw natuurlijke kaaklijn behouden blijft.

Het plaatsen van implantaten is een eenvoudige ingreep onder plaatselijke verdoving.
Een implantaat kan variŽren van 3,2 mm tot 5 mm doorsnede en 8 mm tot 16 mm lengte. Wanneer het implantaat in uw kaakbot geplaatst is, wordt deze afgesloten met een tijdelijke genezingskap.
Is uw kaakbot voldoende hersteld, dan volgt het plaatsen van de prothese die op het implantaat gezet wordt. Het implantaat gaat uw leven lang mee.

Onze praktijk heeft een jarenlange ervaring met het laten plaatsen van implantaten door deskundige implantologen. Onze implantaten zijn van een hoogwaardige kwaliteit en we besteden veel aandacht aan de nazorg en controle.

Overigens is het belangrijk om te weten dat implantaten in uw gebit geen vervanging zijn voor uw gezonde wortels. Een gezonde wortel is immers altijd beter dan een implantaat. Wanneer u dus in aanmerking komt voor een kroon of een brug, dan krijgt u niet altijd van ons een implantaat. Eerst controleren we de kwaliteit van uw natuurlijke wortel.