Kronen en bruggen: Snel en betaalbaar herstel van gebitsfunctie en verbetering uiterlijk

Wanneer een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen vervangen moeten worden kunt u een brug nemen.

"Bij een brug plaats ik een kunsttand of kunstkies (een dummy) tussen twee pijlers. Pijlers zijn de afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van uw ontbrekende tand of kies. De dummy is gemaakt van slijtvast porselein, metaal met een porseleinen laagje of goud en wordt vastgezet met een niet-toxische lijm of cement .."

Er zijn verschillende typen bruggen:

  • De gewone brug. Deze rust op de kiezen of tanden aan weerszijden van de open ruimte.
  • De vrij-eindigende brug. In tegenstelling tot de gewone zit deze maar aan één kant vast.
  • De etsbrug. Dit is een kunsttand die met metalen of keramische vleugels aan de achterkant van de buurtanden zit vastgelijmd.

Een brug herstelt uw gebitsfunctie en verbetert uw uiterlijk. Ook voorkomt een brug scheefstand van uw tanden of dat ze in de richting van de open ruimte gaan groeien.

Net als bij een kroon duurt het plaatsen van uw brug twee weken en maak ik uitsluitend gebruik van lichaamsvriendelijke materialen.

Facings; eenvoudig en onzichtbaar herstel van uw beschadigde of scheefstaande tanden

Bij deze tanden kunt u een facing nemen. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal of een schildje van porselein dat op uw tand wordt geplakt en dat niet van echt tandweefsel te onderscheiden is.

Facings herstellen en verfraaien uw tanden. Denkt u hierbij aan een betere vorm of kleur, het opvullen van spleetjes tussen uw tanden, reparatie van afgebroken hoekjes en het maskeren van scheve tanden.

Uw facing heeft geen extra onderhoud nodig en u kunt gewoon weer alles eten. Wel is het verstandig het bijten op harde dingen te vermijden zoals knarsen, nagelbijten, kluiven op ballpoints en zuurtjes.

Witte vullingen; onzichtbaar herstel van beschadigingen

Dankzij de hoge kwaliteit van de nieuwe generatie composieten zijn uw tanden en kiezen te herstellen zonder dat dit zichtbaar is. Uw voortanden kunnen na een breuk opnieuw worden opgebouwd en verkleuringen van tanden en kiezen worden hersteld. Vooral bij uw voortanden is een witte vulling in esthetisch opzicht aantrekkelijker.

Ook reinig ik eerder aangebrachte witte vullingen die verkleurd zijn door roken, wijn, thee of koffie. Hierbij maak ik gebruik van een unieke methode met ultrafijne zoutkorrels. Ga voor meer informatie naar de pagina over gebitsrenovatie.